Obor je koncipován tak, aby jeho absolventi získali co nejlepší uplatnění na trhu práce. Žáci získají odborné znalosti a dovednosti při přípravě teplé i studené kuchyně, dokáží provádět jednoduchou i složitou obsluhu. Své praktické dovednosti si upevňují nejen v rámci odborného výcviku, ale i na rautech, které naše škola pořádá pro různé organizace regionu.
Podmínky přijetí
- splnění povinné školní docházky nebo úspěšné ukončení základního vzdělání před splněním povinné školní docházky;
- splnění podmínek přijímacího řízení, jehož kritéria jsou stanovena příkazem ředitele;
- splnění podmínek zdravotní způsobilosti uchazečů o studium (posouzení praktickým lékařem)
Profil absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník, zejména v pozici zaměstnance a ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb. Osvojením základů podnikání a získání nezbytné praxe v oboru je připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
Úspěchy školy v tomto oboru
Žáci tohoto oboru se podílí na přípravě a realizaci rautů u příležitosti různých kulturních a společenských akcí pořádaných v našem regionu i při návštěvách významných osob z politického spektra.
Spolupráce se sociálními partnery
Mezi sociální partnery školy patří Úřad práce Zlín, firma HP Tronic, s.r.o., Krajský úřad Zlínského kraje, město Otrokovice a další firmy a organizace, s nimiž škola spolupracuje v rámci zvyšování odbornosti v oblasti gastronomie. Neméně důležitými sociálními partnery jsou rodiče žáků, kteří mohou prostřednictvím školské rady ovlivňovat vzdělávací proces.
- Profil absolventa
-
Obor je koncipován tak, aby jeho absolventi získali co nejlepší uplatnění na trhu práce. Žáci získají odborné znalosti a dovednosti při přípravě teplé i studené kuchyně, dokáží provádět jednoduchou i složitou obsluhu. Své praktické dovednosti si upevňují nejen v rámci odborného výcviku, ale i na rautech, které naše škola pořádá pro různé organizace regionu.
Podmínky přijetí
- splnění povinné školní docházky nebo úspěšné ukončení základního vzdělání před splněním povinné školní docházky;
- splnění podmínek přijímacího řízení, jehož kritéria jsou stanovena příkazem ředitele;
- splnění podmínek zdravotní způsobilosti uchazečů o studium (posouzení praktickým lékařem)
Profil absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník, zejména v pozici zaměstnance a ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb. Osvojením základů podnikání a získání nezbytné praxe v oboru je připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
Úspěchy školy v tomto oboru
Žáci tohoto oboru se podílí na přípravě a realizaci rautů u příležitosti různých kulturních a společenských akcí pořádaných v našem regionu i při návštěvách významných osob z politického spektra.
Spolupráce se sociálními partnery
Mezi sociální partnery školy patří Úřad práce Zlín, firma HP Tronic, s.r.o., Krajský úřad Zlínského kraje, město Otrokovice a další firmy a organizace, s nimiž škola spolupracuje v rámci zvyšování odbornosti v oblasti gastronomie. Neméně důležitými sociálními partnery jsou rodiče žáků, kteří mohou prostřednictvím školské rady ovlivňovat vzdělávací proces.
- Učební plány a ŠVP
- Videa
-
- Fotogalerie
-
Informace o zpracování osobních údajů naleznete zde.