Jedním z kroužků, kterého se mohou naši ubytovaní žáci na DM zúčastnit, je kroužek vaření. Tento kroužek je zaměřený především na zdravou výživu. Hlavním cílem je osobní a sociální rozvoj studentů. Především jejich podpora v rozvoji znalostí a dovedností.
V rámci kroužku se studenti seznamují s novými trendy přípravy pokrmů, vyzkouší si zážitkovou gastronomii – flambování palačinek, poznávají tradiční českou kuchyni a vyzkouší si přípravu studené kuchyně i jiných různých specialit v gastronomii.
Právě na speciality v gastronomii jsme si v rámci projektového dne pozvali gastropromotéra Zbyňka Diatku, který již v minulých letech pořádal několik akcí pro žáky oboru kuchař.
Letošní akce proběhla 19. 1. v odborných kuchyňkách. Naši ubytovaní studenti pod jeho odborným dozorem a zkušenou rukou připravili dva druhy polévek a čtyři různé druhy salátů. Hlavní složkou připravovaných pokrmů byly různé druhy čočky. Na závěr si osladili den dezertem, kterým byl ukrajinský sladký pokrm Kutia – připravovaný hlavně o vánocích.
Na závěr jsme všichni všechno ochutnali a každý pokrm ohodnotili. Tentokrát jsme byli vítězové všichni! Vše bylo chuťově velmi vyvážené a moc nám chutnalo. Velké poděkování patří panu Zbyňku Diatkovi za jeho trpělivost a milý přístup k našim ubytovaným studentům.