Rok se s rokem sešel a naše škola opět navázala spolupráci s gastropromotérem firmy LAGRIS – PODRAVKA a. s. Zbyňkem Diatkou. Ve středu 14. 2. 2024 se uskutečnila netradiční výuka na téma Moderní zdravá výživa. Vaření probíhalo ve dvou časových fázích. Dopoledne pracovali žáci oboru Kuchař – číšník a odpoledne je vystřídali studenti z domova mládeže v rámci šablony inovativního vzdělávání Zdravé stravování v životě člověka. Tématem dne bylo připravit 5 pokrmů ve skupinkách po čtyřech žácích.
Nejdříve se začalo středomořskou polévkou minestrone, následně se žáci podíleli na přípravě dalších jídel jako květákové kari, furmanské halušky, ragú z červené čočky, pasticcio s parmezánem a na závěr sladká tečka, kokosová rýže s višňovým žahourem.
Jak odpolední, tak dopolední vaření se Zbyňkem Diatkou bylo úspěšné a všem chutnalo. Naši studenti už se těší na příští školní rok, kdy se s ním opět setkají a seznámí se s dalšími novými technologickými postupy a netradičními variacemi surovin ve zdravé výživě.
Realizaci a uskutečnění celého projektu naplánovaly a zprostředkovaly učitelky odborného výcviky Oldřiška Benešová a Jitka Jarošová.