V rámci výuky oboru kuchař – číšník se žáci podílejí na přípravě pokrmů ve školní jídelně. K tomu žákům slouží špičkové vybavení nových cvičných kuchyněk. Ačkoliv od kolaudace, která se uskutečnila 30. dubna 2019, uběhlo jen pár dní, žáci naší školy již stihli uvařit spoustu chutných jídel.
Pro představu si žáci jednou zkusili uvařit karlovarský knedlík, jindy zase kapustové karbanátky nebo dušenou rýži. K přípravě většiny jídel se využívá konvektomat, ve kterém lze zhotovit jídlo vařením, dušením i pečením. Konvektomat k tomu nabízí funkce jako je příprava pokrmů v páře, pečení horkým vzduchem a kombinaci obou předchozích programů. Po zaučení a seznámení se s novým kuchyňským pomocníkem žáci pod vedením učitelek odborného výcviku pro strávníky jídelny připravili hamburgery z vepřového masa s vlastnoručně upečenou domácí bulkou. Všech 100 kusů hamburgerů žáci připravili v konvektomatu a použili kombinovaný program. Třešničkou na „dortu“ byly hranolky, které nesmí v tomto pokrmu chybět. Strávníkům jídlo chutnalo a věříme, že se na naše další mistrovské díla budou těšit stejně, jako se my těšíme na jejich přípravu .